There was an error in this gadget

Sunday, December 30, 2012

FLYER HAJI UMRAH

    Alhamdulillah berkat doa semua jemaah dan sahabat-sahabat KP HAJI YUSOFF dapat lagi bergerak dalam jalan jihad di medan perniagaan.Disini sedikit sebanyak maklumat flyer bagi tahun 2013..sama-sam kita doakan kita menang dalam JIHAD PERNIAGAAN pada tahun hadapan.Dalam jihad hanyalah ada 2 pilihan,samada kita MENANG atau SYAHID..kalau kita berniaga atas nama bangsa,sudah pasti KALAH ada dlm kamus perniagaan kita,tetapi apabila perniagaan kita atas 'tiket' ISLAM..MENANG DAN SYAHID SAHAJA yang ada dlm kamus perniagaan kita...ramai yang berniaga,tetapi bermodulkan Bill Gates,Donald Trump,Bill Walsh, John Assaraf dan ramai lagi..kalau tanya jutawan Islam siapa???

 “Sungguh, kulihat diriku, seandainya aku mengangkat batu, nescaya kutemukan di bawahnya emas dan perak.”-Abdul Rahman Auf- jutawan yg menangisi kemewahan..Nescaya tidak ramai yg kenal jutawan ini..Jika ada yang bertanya tentang rahsia bisnesnya, Abdul Rahman bin Auf menjawab,“Aku tidak menjual barang-barang yang rosak. Aku merasa cukup dengan untung yang sedikit tetapi diberkati oleh Allah.”

   Berbisnes di DUNIA, untung sampai ke SYURGA!YA RABB!!jadikanlah kami di golongan mereka!belum lagi kita tengok sejarah Nabi berniaga.. 

عن أبي خالد حكيم بن حزام ، رضي الله عنه ، قال : قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :](( البيعان بالخيار ما لم يفرقا ، فإن صدقا وبينا بورك لهما في بيعهما ، وإن كذبا وكتما محقت بركة بيعهما )
Dari Hakim bin Hizam r.a dari nabi s.a.w sabdanya:”Dua orang yang berjual beli, masing-masing mempunyai hak untuk memilih (untuk meneruskan jual beli atau tidak) selama kedua-duanya belum berpisah. Jika keduanya berlaku jujur dan berterus terang menjelaskan (keadaan barang yang dijual belikan), maka mereka diberi berkat dengan jual beli mereka; tetapi jika mereka berdusta dan menyembunyikan (kecacatan masing-masing), hilanglah berkat jual beli mereka.”


Sunday, December 16, 2012

JOM KAYUH BASIKAL



Kejohanan Lumba Basikal Lasak Sungai Petani 2013

Race 4 Fun, Ride 4 Fun





Tarikh : 5-6 Januari 2013
Venue : Track Motocross Endurance Dusun Tikam Batu
Kerjasama : Kelab Motocross Tikam Batu & KP HJ YUSOFF
Penaja : Option Cyclist, Sungai Petani

Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 20hb Disember 2012, Harap Maklum.!!!

Aturcara Program

5hb Januari 2013
MTB Downhill
Terbuka Remaja - Bawah 17Tahun
Terbuka Lelaki Amatur - 18 - 35tahun
Terbuka Lelaki Expert - 18 - 35tahun
Terbuka Lelaki Master - 36tahun ke atas

Jarak Trek - 1km
Trail Elevation - 479feets
Uplift Disediakan...!!!!!!!!!

Yuran Penyertaan RM45
Sijil Penyertaan
T-Shirt
Makan Tengahari

Hadiah bagi semua kategori adalah dari No.1 hingga No.10 terbaik
Wang Tunai akan diberikan dari no.1 hingga no.3 jika mendapat lebih 70 penyertaan






6hb Januari 2013
MTB Cross Country

Terbuka Remaja - Bawah 17Tahun [3.5km x 4lap]
Terbuka Lelaki Amatur - 18 - 35tahun [3.5km x 4lap]
Terbuka Lelaki Expert - 18 - 35tahun [3.5km x 5lap]
Terbuka Lelaki Master - 36tahun ke atas [3.5km x 4lap]
Terbuka Wanita - Terbuka kepada semua peringkat umur






Yuran Penyertaan RM35

* Sijil Penyertaan
* T-Shirt
* Makan Tengahari
* Hadiah bagi semua kategori adalah dari No.1 hingga No.10 terbaik
* Wang Tunai akan diberikan dari no.1 hingga no.3 jika mendapat lebih 150 penyertaan







Trek adalah 100% rideable..!!!!!!!!!!!!



Borang




Facebook: http://www.facebook.com/KejohananLumbaBasikalLasakSungaiPetani2013

Ralat
Sila lihat pada borang yang tertera, kesilapan pada akaun no 07190001498052, Harap Maklum.



T-Shirt Design







Gambaran Trek






Penginapan

Homestay
Rating : 10/10
Bilik : 3
Katil : 8 Orang [Boleh muat 12 orang]
Lokasi : Bandar Bertam, Kepala Batas
Harga : RM400
Lain - Lain : Setiap bilik miliki aircon, lengkap dengan dapur dan segala kelengkapan. Rumah taman lot tepi.

Rating : 9/10
Bilik : 3

Katil : 8 Orang [Boleh muat 14 orang]
Lokasi : Kepala Batas
Harga : RM280
Lain - Lain : Lengkap dengan dapur dan segala kelengkapan. Rumah kampung.


Rating : 9/10
Bilik : 3

Katil : 8 Orang [Boleh muat 14 orang]
Lokasi : Padang Temusu, Sungai Petani
Harga : RM280
Lain - Lain : Lengkap dengan dapur dan segala kelengkapan. Rumah kampung.


Rating : 10/10
Bilik : 4

Katil : 12 Orang [Boleh muat 16 orang]
Lokasi : Padang Temusu, Sungai Petani
Harga : RM400
Lain - Lain : Lengkap dengan aircon, dapur dan segala kelengkapan. Rumah banglo kampung.



Hotel Seri Malaysia
Akan diberitahu kelak, harga istimewa kepada peserta masih dalam rundingan.


Sila hubungi sekreteriat kami untuk urusan penginapan, Terima Kasih. [013 9 333 951]


Aturcara Pertandingan
Akan diberitahu kelak




Peta Lokasi
Akan dipaparkan kelak




P/S : Trek adalah masih ditutup demi keselamatan. Jika ingin melakukkan sebarang latihan, haruslah meminta kebenaran terlebih dahulu, terima kasih.

Wednesday, December 5, 2012

TANDA JEMAAH YG BERMASALAH

TANDA-TANDA JEMAAH HAJI @ UMRAH YG AKAN BERMASALAH DI TANAH SUCI

-"Saya ni tak nak pergi lagi tapi dah isteri g,xdak muhrim..so,kenelah teman"
-"Semua tempat aku dah pi dah..england,paris..,tingai mekah madinah ja aku xp lagi..tu yg nk p tengok tu"
-"Pangkat saya ni tak leh nak naik dah sebab bukan status 'haji' "
-"pencen-pencen ni,kena lah bawak-bawak ingat tuhan.."
-"tolong panggil saya doktor,dato ye.."
   Pengalaman yg kami lalui,selalunya golongan ini hati mereka belum sedia untuk di proses.Susah untuk terima takdir.Golongan inilah yg majoritinya,akan terima 'cash' dari Allah ketika di tanah suci.Tidak dapat melihat ka'abah,rasa makanan basi,sesat selama beberapa hari,dan berbagai lagi.Masalahnya,apabila Allah timpakan ujian ini atas hambanya,dia akan menyalahi orang sekeliling.Lupa yang Allah masih sayangkan dia.Allah datangkan ujian itu atas dasar untuk dia tersedar dari 'mimpi'..Namun,apakan daya sekiranya matlamat tidak jelas,dunia akan kabur..
  Jadi,ingin menjadi tetamu Allah??pastikan hati anda betul-betul secara total untuk diproses..ISLAM ITU BUKAN AGAMA,TETAPI CARA HIDUP..

Monday, December 3, 2012

CARA SETTING ARABIC KEYBOARD LANGUAGE WINDOW 7

   Assalamualaikum..dekat sini saja saya hendak kongsi bersama untuk hadirkan bahasa Al-quran dalam komputer masing-masing.Kadang-kadang kita teringin sangat-sangat untuk bertutur dalam bahasa semulia-mulia makhluk iaitu Rasulullah SAW, tetapi usaha untuk rasa cintakan bahasa arab langsung tidak pernah kita praktikkan..APAKAH RASA CINTA ITU BENAR???

   العلم بلا عمل لا يكون, العمل بلا علم مجنون 
"Ilmu tanpa amal tidak akan terjadi, Amal tanpa ilmu gila"

kata-kata imam Syafie ini cukup untuk tazkirahkan diri kita yg sekarang sudah sampai masa penghujung dunia.Jika Allah izinkan kita bersama-sama di tanah haram, kamu semua boleh lihat bertapa 'GILA'nya manusia sekarang beribadah..tiada ilmu tetapi ingin pergi beribadah..kalau anak-anak kecil mungkin biasa..TETAPI beranakkan bini...Ya rabb.

Cara Setting / Install Arabic Keyboard Language Dalam Windows 7







Di sini saya ingin share cara untuk install Arabic Keyboard Language pada Komputer anda bagi Windows 7



Step 1: Buka Control Panel dan cari Region and Language



Click Region and Language
Jika tidak jumpa, anda tukar 'View by: Small Icon' di sudut kiri Control Panel

Step 2: Selepas Klik, anda klik pada Keyboard and Languages > dan Klik pada Change keyboards




Step 3: Apabila keluar seperti di bawah ni Klik pada 'Add'




Step 4: Kemudian Cari Arabic (Saudi Arabia) tick pada Keyboard Arabic (101) dan tekan OK




Selepas semua ini selesai anda boleh gunakan Arabic Keyboard and Language tersebut.
Untuk gunakannya Tukar EN > AR :


**Untuk Windows Xp anda memerlukan CD Windows.